Hamid Ajbar Sufi Ensemble – Jinnan Al Ándalus

Un viatge espiritual de Còrdova  a Damasco

 

«Jinnan Al Andalus», que significa «Jardins d’Al Ándalus» en àrab, es refereix tant al significat espiritual com físic de la paraula «jinnan». Quan el famós intèrpret Ziryab va arribar a Còrdova, va portar amb si tota la sofisticació del Califat Abasida de Bagdad. Aquest refinament cultural es va reflectir en molts àmbits, com la gastronomia, la vestimenta, la poesia i la música. Va ser una societat cosmopolita, en la qual els jardins eren importants llocs per al descans i el gaudi, una oda a la bellesa de la creació, i un dels millors exemples pot trobar-se encara en el palau de la Alhambra. «Jinnan» té també un profund significat espiritual, ja que al·ludeix als set jardins del Paradís, i les meravelles que contenen.

El repertori de «Jinnan Al Ándalus» ha sigut seleccionat de la Moaxaca, una forma poètica que es va desenvolupar en Al Ándalus, expandint-se més tard pel món àrab i influint també en la poesia lírica tradicional espanyola. El repertori del concert té un elevat nivell metafísic a causa dels profunds significats dels poemes i la qualitat de la música, i eleva l’estat del qual canta i tañe els instruments, així com del que escolta.

«Déu és bell i estima la bellesa». Amb aquesta cita desitgem convidar-te a compartir el viatge espiritual de «Jinnan Al Andalus», i transportar-te amb la bellesa de les seues melodies i poemes.

Intèrprets:

Hamid Ajbar, cantant solista, violí
Fathi Benyakoub, violí
Aziz Samsaoui, kanun
Mouhsine Koraichi, llaüt
Khalid Ahaboune, percussió
Mohamed Sayed, dansa derviche